סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 1 בדצמבר 2018

אורי מטייל ✈ | הודו 🇮🇳 | מומבאי | אטרקציות במומבאי

ברוכים הבאים לבלוג נוסף של 
אורי מטייל ✈ והפעם מומבאי 🇮🇳

 🌍 מפת הבלוגים של אורי מטייל 🌍
העיר מומביי Mumbai (בעבר בומביי) היא העיר הגדולה ביותר בהודו עם כמעט 20 מיליון תושבים.

עבור מטיילים רבים היא מהווה את שער הכניסה למדינה לפני מעבר לאתרים אחרים בהודו.

אחרי שבועיים בפונה (בלוג אחר) מצאתי את עצמי במומבאי כמה ימים לפני החזרה לישראל.

מומבאי עצומה בגודלה ומעורבת בעושר יוצא דופן מצד אחד ועוני מחפיר של הסלאמס מאידך. העיר מומבאי למעשה שוכנת על אי, שמחובר באמצעות גשרים ליבשה. 

מומבאי היא המרכז המסחרי של הודו מבחינה כלכלית, תעשיית הסרטים ההודית בוליווד, אחד ממרכזי ההיי-טק ומרכז תעשייתי. רוב התיירים בוחרים לשהות בה באזור קולאבה שהוא אזור תיירותי ולהמשיך הלאה לגואה או ליעדים נוספים. 

מספר דגשים:
1. הלם הודו: אני מתחיל את הבלוג עם כמה מילים על תופעה שנקראת "הלם הודו".
גם אם חשבתם שאתם מוכנים להכל, גם אם כולם כבר סיפרו לכם מה הולך שם, גם אם אתם לא מפונקים, לא פחדנים ולא נגעלים, דבר אחד בטוח - הודו לא תשאיר אתכם אדישים.
העוני המחפיר, הריחות, הלכלוך,הזוהמה, ההומלסים, הילדים הקבצנים ....כל אלה נותנים הרגשה מאוד שלילית. יש כאלה שרוצים לקחת את הרגליים ולברוח אולם יש כאלה שמתמכרים למקום ומסתכלים על חצי הכוס המלאה ובאים שוב ושוב. להודו יש המון מה להציע לתייר הישראלי, אם לומדים להתמקד בדברים הטובים שיש במדינה המרתקת הזאת "הלם הודו" יעבור ומהר.

2. תחבורה: הנהיגה בהודו זה משהו שצריך לראות בעיניים כדי להאמין. אין חוקים, אין תמרורים, אין זכות קדימה, אין חגורות בטיחות, אין קסדות לנהגי האופנוע, מרכיבים ילדים קטנים על אופנועים. החבר'ה המקומיים אמרו לי שהנהיגה היא שכל אחד חושב שהוא מלך הכביש. מדהים לראות איך כל נהג מנסה למצוא את הדרך לעקוף את הנהג שלפניו אם אפשר מימין או משמאל או מלמעלה או מלמטה העיקר שיהיה לפניו. 
אם למדנו בבית ספר שהדרך הקצרה ביותר בין 2 נקודות היא קו ישר...זה לא עובד בדיוק בהודו. שלא נדבר על תרבות הצפירות הנוראית שכל נהג צופר כדי להראות שהוא כאן. תקחו כמה מאות נהגים שצופרים ותבינו את גודל האירוע. שימו לב שטוקטוקים מותרים פה לעומת ערים אחרות (מומבאי).

התחבורה היא כ"כ הזוייה שחציתי כביש ליד המלון והייתי צריך לברך ברכת הגומל (פעמיים), עדיף להשתמש בהובר שעובד מצויין או אפשר לשכור נהג.

דוגמה לסרטון שצילמתי על אומנות חציית כביש.
👓צפו בסרטון👓

3. אוכל: מי שלא נרתע מאוכל רחוב יכול למצוא לעצמו הרבה מאוד אפשרויות. מי שרגיל לאוכל מערבי יסתדר די בקלות עם מותגי הפאסט פוד המערביים שפזורים בעיר.

4. שופינג: כל המותגים רק לבחור,בחנויות המותגים המחירים הם פחות או יותר כמו בארץ. במידה ואתם בעניין של שווקים, זה המקום בשבילכם!!!

רשימת האטרקציות על פי המיקום במפה

1. קולאבה קוזוויי - Colaba Causeway 
רחוב ראשי המושך אליו מליוני מבקרים בשנה ומכיל מגוון גדול של דוכנים. ברחוב המפורסם תמצאו פריטי אופנה, אקססוריז, חפצי נוי, מזון ואווירה ססגונית ומיוחדת. אל תחששו להתווכח עם הסוחרים. בדיוק כמו בשווקים גם בדוכנים בקולאבה קוזוויי נהוג להתמקח על המחירים הגבוהים שמציעים המוכרים בתחילה. 


2. מלון הטאג` מאהל (Tuj Palace)

מלון פאר זה ביסס עצמו כאחד מהמפורסמים והמובילים בהודו ובאסיה כולה. במבנה המרשים והעתיק מתאכסנים כל המי ומי המגיעים למומבאי. מי שלא מתאכסן במלון אבל רוצה לטעום קצת מהיוקרה שלו יוכל לבקר במלון ולשבת לארוחה באחת המסעדות הרבות שבו או ליהנות מכוס קפה באחד מבתי הקפה שבמתחם. המלון נבנה ב-1903 על ידי התעשיין העשיר ג`. נ. טאטה (Tata) כנראה מתוך נקמה תחרותית במלון ווטסון, שהיה בעבר המפואר ביותר במומבאי והנהיג מדיניות של כניסה ללבני עור בלבד ולא רצה לאפשר לתעשיין טאטה כניסה. מהמסעדה שבקומה העליונה של המלון יש תצפית יפה על שער הודו.
הלובי של המלון שופע בחנויות יוקרה במגוון מותגים, מאוד מרשים (ויקר).


אתר אינטרנט: www.tajhotels.com/Palace 
כתובת: Apollo Bunder, Mumbai 400 0001, India 


3. שער הודו (Gateway of India) 
ללא ספק סמלה החשוב והמפורסם ביותר של מומבאי. שער הודו הוא מבנה קולוניאלי מפואר הבנוי אבן בזלת צהובה ומתנשא לגובה 26 מטרים. השער הוקם ב- 1924 לרגל הגעתו של המלך ג`ורג` החמישי לתת היבשת וממוקם במתחם אפולו באנדר (Apollo Bunder) באזור הקולאבה, בצמוד לנמל העיר. שער הודו מהווה גם מקום מפגש פופולארי עבור תושבי העיר והמטיילים בה ומתפקד כבזאר צבעוני מלא חיים בו לוקחים חלק רוכלים קטנים, מוכרי בלונים וזוגות מאוהבים.

אתר אינטרנט: www.mumbainet.com 

כתובת: Apollo Bunder, Colaba, Mumbai


4. האי אלפנטה (Elephanta)
האי השליו אלפנטה על המקדשים החצובים בסלע והמערות שבו, הוא אחד ממוקדי העניין העיקריים לתיירים במומבאי. המקדשים נחצבו במאות ה-8 עד ה-4 לפני הספירה. כיום האי מיושב על ידי אוכלוסיית דייגים קטנה ומהווה מקום מפלט מצוין מהמולת העיר. האי נקרא בעבר גהאראפורי (Gharapuri) אך שמו שונה במאה ה-16 על ידי הפורטוגזים. המערה המעניינת ביותר באי היא מערת המקדש Cave Temple מהמאה ה-8 המשתרעת על שטח של כ-5000 מטרים רבועים ובה מתנשא לגובה של 20 מטרים פסל בעל שלושה ראשים של האל שיווה טרימורטי (Shiva Trimurti) הממחיש את שלושת תפקידיו של שיווא כיוצר, משמר ומשמיד. ציורים של שיווה בהתגלמויותיו השונות מעטרים את קירות המערה. אל המערה, שממוקמת על גבעה, מובילות יותר ממאה מדרגות. למקדש יש ארבע כניסות שעל כל אחת מהן שומרים שני יצורים בעלי ניבים הנקראים דבארפאלה (dvarpala) ובפנים עומד מזבח, לינגאם (Lingam), המוקף מטבעות. 
באי יש עשרות דוכני מזכרות וקופים מסתובבים בחופשיות ברחבי האי.

אתר אינטרנט: www.indiantemples.com 
מחיר: 200 רופי להפלגה (הלוך חזור) + 10 רופי עם אתם רוצים לשבת בקומה העליונה + 5 רופי כניסה למתחם + 600 רופי כניסה למערות
הגעה: האי נמצא במרחק 10 ק"מ צפונית מזרחית לשער הודו. כשעת הפלגה במעבורות שיוצאות מרציף 4 של נמל מומבאי (שער הודו). אטרקציה נחמדה בכניסה לאי זו רכבת לאורך הרציף.
👓צפו בסרטון👓

5. Rajabai Clock Tower 
מגדל השעון של Rajabai הוא מגדל שעון במומבאי. הוא ממוקם בקמפוס של קמפוס פורט של אוניברסיטת מומבאי. גובהו הוא 85 מטר (25 קומות).
מגדל השעון Rajabai תוכנן על ידי סר ג'ורג גילברט סקוט, אדריכל אנגלי כדגם של הביג בן בלונדון. אבן היסוד הונחה ב -1 במרץ 1869 והבנייה הושלמה בנובמבר 1878. 
חלק מן העלות הכוללת של הבנייה נתרם על ידי Premchand Roychand, מתווך משגשג אשר ייסד את בומביי בבורסה לניירות ערך בתנאי שהמגדל יקרא על שם אמו Rajabai. 
אמו הייתה עיוורת, האגדה אומרת שפעמון הערב של המגדל עזר לה לדעת את הזמן בלי עזרה של אף אחד.
המגדל היה סגור לציבור לאחר שהיה מקום שכיח עבור אלה שניסו להתאבד.

בצמוד לשעון יש פארק גדול שם משחקים קבוצות חובבניות קריקט, צפיתי בהם במשך חצי שעה מבלי עדיין להבין לחלוטין את מהות המשחק....

כתובת: Karmaveer Bhaurao Patil Marg, Mantralaya, Fort, Mumbai, Maharashtra 400032


6. כיכר הורנימן 
כיכר הורנימאן (Horniman Circle), או כפי שנקראה בעבר כיכר אלפינסטון (Elphinstone Circle), הוקמה ב- 1860 ונקראת על שמו של עורך עיתון שהיה בזמנו מהמצדדים בעצמאות הודו. הכיכר, שנבנתה על השטחיים הירוקים של בומביי באותה תקופה, הייתה אמורה להשליט קצת סדר באזור הנמל הכאוטי. בניינים בסגנון ניאו קלאסי משקיפים מסביב על גן ומזרקה שבמרכז. מזרחית לכיכר, ברחוב SBS Marg, נמצא בניין העירייה הבנוי בסגנון דורי שבו נמצאת ספריה אסיאתית (Asiatic Library) בעלת אוסף עצום של ספרים. בסמוך לכיכר, ברחוב טאמארינד (Tamarind) נמצאת קתדרלת סנט תומס (St Thomas` Cathedral) שנבנתה לסירוגין בין השנים 1672 ל-1718 והיא כנראה הבניין הבריטי העתיק ביותר במומבאי. מבנה הכנסייה צבוע לבן ומשלב סגנונות גותים וקלאסיים. בתוך הכנסייה מוצבים לוחות זיכרון לאנשי הקהילה הבריטית. הכנסייה פתוחה כל יום בין השעות 6:30 עד 18:00.


7. מזרקת פלורה (Flora Fountain)
מזרקת פלורה (על שם האלה הרומית פלורה) ממוקמת בכיכר הקדושים, ברובע פורט במומבאי. המזרקה נבנתה בשנת 1864 ומהווה מיזוג של מים, אדריכלות ופיסול
נכון לתאריך כתיבת הבלוג (דצמבר 2018) המזרקה נמצאת בשיפוצים אז אני משתף תמונה מוויקיפדיה.

כתובת: Veer Nariman Road, Mahatma Gandhi Road, Kala Ghoda, Fort


8. תחנת הרכבת ויקטוריה - Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus
רבים טוענים כי תחנת הרכבת המרכזית של מומבאי (Chhatrapati Shivaji Terminus) היא מהמרשימות והמדהימות בתבל. מופע אנושי וארכיטקטוני יחיד מסוגו המשלב את תנועת העוברים והשבים האדירה המתנהלת ב"סדר כאוטי" כמוהו רק הודו יודעת לספק, אל תוך מבנה הבנוי כארמון גותי עמוס עיטורים ודרמטי להפליא. המבנה הצעקני מקושט בתבליטים של חיות כגון קופים, טווסים ואריות הניצבים בין צריחים, מגדלים וחלונות זכוכית צבעוניים. גם אם אינכם מתכוונים לנסוע ברכבת, אל תוותרו על ביקור באטרקציה זו. 
כמו אייקונים נוספים בעיר (ונוסף אליהם בית חב"ד), היתה התחנה קורבן למתקפת טרור משולבת ב-2008.

אתר אינטרנט: www.mumbainet.com
שעות פעילות: בכל שעות היממה. עיקר שעות הפעילות הן בשעות הערב ובסופי שבוע
מחיר: הכניסה חופשית. 

כתובת: Chhatrapati Shivaji Terminus Area, Fort


9. חוף Marine Drive 

טיילת ארוכה מאוד (3.6 ק"מ) על החוף שבו נוהגים המקומיים לעשות את הליכת הערב שלהם  
כתובת: Marine Dr


10. ​חוף צ'ופאטי (Chowpatty Beach) 

החוף המפורסם של בומביי המשמש כאזור בילוי בשעות הערב. המקום אינו מתאים לרחצה או לשיזוף אלא יותר כמקום לביקור ולקניית מזכרות משלל הדוכנים שבמקום. 


11. שוק קרופורד - Crawford Market 
שוק מקורה וססגוני הבנוי בסגנון בריטי עם תגליפים בסגנון גותי. בשוק, הנמצא מצפון לתחנת ויקטוריה, תוכלו למצוא הכל מהכל כולל ירקות, פירות וגם בעלי חיים המוחזקים בתנאים לא תנאים ושוק בשר לבעלי קיבה חזקה במיוחד. מזהיר מראש, למי שיש לו רגישות לריחות שלא יגיע!
שוק קרופורד או אקא מאהאטמה פולה (Aka Mahatma Phule), הוא השוק האחרון בסגנון בריטי במומבאי. השוק, שהיה בעבר מרכז הייצור הסיטונאי בעיר וכיום מהווה את המזון העיקרי של מרכז מומבאי השוק מקושט מבחוץ במגדל בסגנון נורמנדי- גותי ובתבליטים מעשה ידיו של לוקווד קיפלינג שגם עיצב את המזרקה שבמרכז השוק, שכיום מוקפת כולה בדוכנים.

אתר אינטרנט: www.mumbainet.com/travel/crawford.htm

כתובת: D. Naoroji Rd, L. Tilak Rd, Mumbai צפונית לתחנת הרכבת ויקטוריה במפגש הרחובות לוקמאניה טילאק ורחוב (Dr DN Marg).


12. המכבסה העירונית של מומבאי (Dhobi Ghat)
המכבסה הגדולה של מומבאי היא אחד ממוקדי התיירות המוכרים והמדהימים ביותר בעיר. דהובי גאט (Dhobi Ghat) הוא מתחם ענקי הבנוי תעלות מים בעזרתם מכבסים כ- 5,000 גברים כמויות עצומות של בגדים ומוצרי טכסטיל מדי יום. הכביסה נעשית ביד כמובן, המכבס חובט בבד חזור וחבוט תוך שימוש במים ומעט סבון. לאחר, מועברים הבדים ליבוש לאור השמש. נקודת התצפית והצילום הטובה ביותר היא מהגשר החוצה את פסי הרכבת של תחנת מאהאלאקשמי (Mahalaxmi). 

שעות פעילות: מדי יום מהזריחה ועד מעט אחרי השקיעה. 

הגעה: בסמוך לתחנת הרכבת מאהאלאקשמי, Mahalaxmi Mumbai, MH 400 011

👓צפו בסרטון👓

13. קניון הפניקס (High Street Phoenix) 

רק 1.5 ק"מ מהמכבסה של מומבאי נמצא קניון הפניקס, זה נראה יותר מרחק של שנות אור.
לעומת השווקים המסורתיים הקניון המרכזי של מומבאי מציע לכם חווית קניות בסגנון מערבי לחלוטין. כאן תוכלו לפגוש את עשירי מומבאי (או לפחות את השכבה הבורגנית האמידה יותר). במתחם הקניות כ - 500 חנויות של בגדים, הנעלה, אלקטרוניקה, מזכרות וכל יתר הדברים שתייר מערבי צריך על מנת להרגיש שעשה "שופינג כהלכתו". נוכחות מרשימה לכל המותגים המערביים.
המחירים קצת יותר זולים מהארץ אל תצפו למחירי רצפה.

כתובת: 462, Senapati Bapat Marg, Lower Parel, 400013 



14. סנג'אי גנדי הפארק הלאומי (Sanjay Gandhi National Park) 
בצפון העיר נמצא הפארק הלאומי סנג'אי גנדי - Sanjay Gandhi - שמתפרש על כשישית משטח העיר - מעל 100 קילומטרים רבועים של צמחייה עשירה, חיות ואגמים גדולים. הפארק נחשב לאחת האטרקציות המרכזיות בעיר ומובטחת לכם חוויה סוראליסטית ויפהפייה. 

בפארק מסתובבים קופים ושומעים היטב את ציוץ הציפורים. המרחק ממרכז העיר הוא די משמעותי, אבל אם אתם באיזור ויש לכם כמה שעות לשרוף זה המקום בשבילכם.


אני משתף סיפור שממחיש את הפער הלא נתפס בין עניים עשירים.
רואים את הבניין הזה, קוראים לו Antilia והוא נמצא במומבאי, הודו.
מה שמיוחד בבניין הוא שהבניין רשום על שמו של דייר אחד בלבד, Mukesh Ambani (יו"ר חברת Reliance). לבניין יש 600 עובדים שאחראים על תחזוקתו....

בשנת 2014 דורג המגדל במקום השני מבחינת הנדל"ן היקר ביותר בעולם (אחרי ארמון בקינגהאם).



לסיום, תכירו את אניש, עובד בבית המלון שבו אני מתאכסן בהודו.
אתה פוגש הרבה מאוד אנשים בחיים, כל אחד מיוחד בדרך שלו, בשאיפות שלו, בחלומות שלו.

התפקיד של אניש הוא פשוט, לחסל יתושים וזבובים. על פניו עבודה סיזיפית ומשעממת שלא מתאימה לעולם המערבי אבל ההורים שלי חינכו אותי שכל עבודה מכבדת את בעליה.
התבוננתי רבות באניש, כשראיתי אותו בפעולה נפעמתי, הוא מתייחס לכל מעופף אווירי כמטרה ומפעיל את כל מיומנויות הלכידה והנ"מ שלו במקצועיות רבה.
ברגע שזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם (מה לעשות יש הרבה עבודה בתחום הזה), אתה מבין לאט לאט שאניש לא רק שהוא אוהב את מה שהוא עושה...הוא גם נהנה מזה.
אין ספק שלמטקה שלו יש אחוזי הפלות שלא נופלים מחיל האוויר הישראלי, אולי צריך להזמין אותו לבסיס חצרים למסדר כנפיים.
כל לכידה מסתיימת בחיוך, בתחושת ניצחון שנתן את השירות הכי טוב שהוא יכול לאורחי המלון, למעסיקים שלו אבל בעיקר הביא כבוד לעצמו.

אז בפעם הבאה שאתם חושבים על תכנון קריירה, על רמת הסיפוק שלכם בעבודה, על התפקיד הבא שלכם...אני מאחל לכם שתמצאו עבודה מספקת ומכבדת כמו של אניש.

תזכרו את אניש, תהיו אניש!

======================
מקווה שמצאתם את הבלוג שימושי ומועיל! תעשו חיים!
אני כבר כותב את הבלוג הבא 😉😉😉
======================
לבלוגים נוספים של "אורי מטייל":
https://www.uri-eliyahu.co.il/uri-trips
======================
עד הטיול הבא ✈

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה